Hoppa till innehållet

Industriella datorkort för alla applikationer

Tritech solutions logo

Oavsett om din applikation kräver extrema prestanda eller liten formfaktor så har vi en produkt med lång livscykel och embeddedklassade komponenter som passar från Aaeon. Från servermoderkort med tredje generationens Xeon Scalable till det nya extremt kompakta formatet de next med AMDs nya Ryzen V2000 processorer, så finns det alla möjligheter att hitta en lösning som kan vara grunden för den inbyggda datorkraft du behöver till ditt system.

De next-V2K8 är det absolut minsta industriella datorkortet i den här prestandaklassen på marknaden. Med endast 86 x 55 mm kortyta är det betydligt mindre än Pico-ITX kort och tillsammans med AMDs nya, kraftfulla V2000 lågeffekt processorer med integrerad Radeon GPU som ger upp till dubbel prestanda per watt jämfört med generationen innan, möjliggör det många nya applikationer inom t.ex. robotik, intelligenta kameror och mobila, autonoma system. Trots det extremt kompakta formatet har Aaeon lyckats packa in en hel del I/O.

Med Intels nya serverprocessorer, tredje generationen Xeon Scalable (Ice Lake-SP), tar Aaeon datacentrets processorkraft till ett industriellt moderkort lämpat för embeddedmarknadens krav på produktegenskaper och lång livscykel. ATX formfaktorn gör att kortet har mycket omfattande expansionsmöjligheter och det har bl.a. tre st PCIe (gen 4) x16 expansionslots. Den nya Xeon Scalable familjen har förutom ökad CPU prestanda, stöd för Intels Deep Learning Boost teknologi vilket gör ARES-WHI0 särskilt lämpat för t.ex. medical imaging, HPC och kraftfulla edge servers.

I Aaeons klassiska 3,5” serie av industriella SBCs, GENE, finns nu ett kort med Intels nyaste PC processor Alder Lake, 12:e generationens Core processor med den nya innovativa arkitekturen med P-cores och E-cores (performance och efficiency) som ger en bra balans mellan många kärnor och TDP, med t.ex. 10 st x86 kärnor och integrerad Xe GPU vid bara 15W. Alder Lake har också stöd för Intels Deep Learning Boost teknologi. Kortet är ett av de första embeddedkorten med DDR5 minnen och har trots den begränsade kortytan mycket gott om expansions-möjligheter. Ett mångsidigt kort som passar en rad olika industriella tillämpningar.

Relaterade nyheter

Tritech solutions logo

SBC för alla applikationer

Oavsett om din applikation kräver extrema prestanda eller liten formfaktor så har vi en produkt med lång livscykel och embeddedklassade komponenter som passar från Aaeon. Från serve...

Läs mer

Vi ställer ut på Evertiq EXPO Malmö

Tisdagen den 16:e Maj är det dags igen för industrimässan Evertiq EXPO på Malmö Arena. Förutom att vi visar upp och berättar mer om alla produktnyheter så håller Patrik Björklund en...

Läs mer