Hoppa till innehållet

Addtech förvärvar Tritech Solutions

Addtechs affärsområde Automation har idag ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Tritech Solutions AB.

Tritech Solutions har en stark fokus på embedded- och IoT-lösningar till industrin och har haft en kontinuerlig snabb och lönsam tillväxt sedan företaget grundades 2013. Företaget har åtta anställda med en fakturering på nära 60 MSEK under 2020.

Addtech är en tekniklösningskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan tillverkare och kund. Addtech verkar inom valda nischer på marknaden för högteknologiska produkter och lösningar. Kunderna finns främst inom tillverkande industri och infrastruktur. Addtech har cirka 3 000 anställda i drygt 140 dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter drygt 11 miljarder SEK. Addtechaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Förvärvet av Tritech Solutions stärker ytterligare Addtech’s position som en ledande aktör inom embedded-, automations- och IoT-lösningar. Tritech Solutions har på kort tid etablerat sig som en ledande leverantör med hög teknikhöjd och många långsiktiga kundprojekt. Med gemensamma krafter kommer vi att fortsätta bygga Tritech Solutions med fokus på lönsam tillväxt skapad genom starkt kundengagemang, lösningsfokus och starka band till våra underleverantörer.

“Det är med stor tillförsikt och hög motivation som vi blir en del av Addtech-koncernen”, säger Jörgen Carlsson, VD på Tritech Solutions. “Vi kommer att ingå i en mycket solid organisation, med en decentraliserad strategi där Tritech Solutions fortsatt kan utveckla sina spjutspetsförmågor och ha starkt fokus på nyckelkunder. Vår ambition är som tidigare branschledande lönsam tillväxt med en ännu större möjlighet att bredda vårt erbjudande, utan att göra avkall på vår tekniska förmåga och agila arbetssätt”.

“Det är med stor glädje vi välkomnar Tritech Solutions till Addtech”, säger Cees Koetsier, Affärsenhetschef, Addtech Automation, Sweden. “Förvärvet av Tritech Solutions stärker ytterligare Addtech’s position som en ledande aktör inom embedded-, automations- och IoTlösningar och bidrar mycket positivt till att utveckla vår redan starka position på den Nordiska marknaden.”

Tillträde sker i början av augusti och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår. För ytterligare information, vänligen kontakta:

Cees Koetsier,
Affärsenhetschef Industrial IT & Sensors, Addtech Automation, +45 222 026 14
cees.koetsier@addtech.com

Jörgen Carlsson,
VD, Tritech Solutions AB, +46 70 540 14 10
jorgen.carlsson@tritech.se

Relaterade nyheter

Träffa oss på Industry Expo i Västerås

Snart är det dags för oss att ställa ut på Industry Expo i Västerås. Ett event som Automation Region, Järnvägsklustret och Electrificaiton Hub arrangerar. Datum: Torsdag den 28...

Läs mer