Hoppa till innehållet

Tritech startar verksamhet i Finland

Tritech en av Nordens ledande leverantörer inom embedded-lösningar och industriell IOT öppnar finsk filial. Tritech har rekryterat Jari Laurinen som Regional Sales Manager i Finland. Jari har en lång erfarenhet av den industriella elektronik- och embeddedmarknaden och kommer närmast från Arrow OCS.

Tritech är en svensk leverantör inom embedded och IOT med fokus på produkter, tjänster och lösningar. Tritech erbjuder såväl standardprodukter (COTS), som kundanpassade lösningar och har i nuläget över 100st specialiserade utvecklingsingenjörer inom embedded och IOT. Syftet med etableringen i Finland är att kraftigt öka fokuseringen på den finska marknaden. Med det nya kontoret, fortsätter företaget sitt koncept att vara en one-stop-shop av embedded och IOT-lösningar med fokus på den Nordiska industrimarknaden.

”Efter ett framgångsrikt 2016 är det ett naturligt steg för bolaget att växa även utanför Sverige. Tritech har en betydande mängd kunder i Finland, Norge och Danmark som efterfrågar såväl lokal support som den styrka och kompetens moderbolaget kan tillhandahålla. Vi har under en längre tid letat en resurs i Finland och vi är väldigt glada att få Jari Laurinen ombord. Jari har lång erfarenhet med goda track records.” säger Tritech Solutions Försäljningsdirektör, Patrik Björklund.

Rollen som Regional Sales Manager innebär P&L ansvar för den finska verksamheten med en stark fokus på affärer och kunder.

”Tritech är ett väldigt spännande företag. Möjligheten att kunna erbjuda kunderna kompletta system med både hård- och mjukvara, baserat på såväl COTS-lösningar som utvecklingsprojekt är unikt. Företaget har ett mycket gott ”track record” med över 600 st lösningar och system levererade till marknaden. Det är mycket imponerande och Tritech har goda utsikter att lyckas även i Finland.”, säger Tritech Finlands Country Manager Jari Laurinen.

Tritech kommer i Finland bl.a. marknadsföra produkter från ledande tillverkare som Congatec, Aaeon, Innodisk och MEN.

KONTAKTPERSON: Jörgen Carlsson

Relaterade nyheter

Tritech solutions logo

SBC för alla applikationer

Oavsett om din applikation kräver extrema prestanda eller liten formfaktor så har vi en produkt med lång livscykel och embeddedklassade komponenter som passar från Aaeon. Från serve...

Läs mer

Vi ställer ut på Evertiq EXPO Malmö

Tisdagen den 16:e Maj är det dags igen för industrimässan Evertiq EXPO på Malmö Arena. Förutom att vi visar upp och berättar mer om alla produktnyheter så håller Patrik Björklund en...

Läs mer