Hoppa till innehållet

Tritech och BlackBerry QNX tecknar distributionsavtal

15, augusti 2018 – Tritech Solutions, en del av Tritech Technology-koncernen, meddelade idag att företaget har ingått ett distributionsavtal med BlackBerry QNX. Enligt avtalet kommer Tritech att tillhandahålla den funktionellt säkerhetscertifierade BlackBerry QNX-plattformen och professionella tjänster för transport- och generella inbyggnads-applikationer i Sverige och Finland.

Tritech ingår i BlackBerry QNXs växande lista över värdeadderande samarbetspartners. Genom det här partnerskapet erbjuder Tritech off-the-shelf hårdvara och mjukvarubyggblock som gör det möjligt för OEM-företag att optimera sina utvecklingsinsatser och förkorta deras marknadsintroduktion, ofta med stöd av Tritechs ingenjörsteam, som tillhandahåller utvecklingstjänster inom hårdvara, mjukvara samt test och verifiering.

Tritech har under mer än 25 år stött OEM-tillverkare i Norden genom att utveckla och leverera inbyggda och uppkopplade system med krävande krav på tillförlitlighet och tillgänglighet. Företaget har möjliggjort kundlösningar inom branscher från transport, försvar och medicinteknik till industriell automation. Idag erbjuder företaget standardprodukter, nyckelfärdiga lösningar och designtjänster riktade mot ett brett spektrum av vertikaler inom industrin, med fokus på intelligenta system och industriella IoT-applikationer.

Patrik Björklund, försäljningschef på Tritech Solutions, kommenterar:

”Det här är intressanta tider i vår bransch, med intelligenta och uppkopplade system överallt, och edge AI-applikationer som driver på behovet av en en ny klass av inbyggda enheter. Många industrier tittar på autonoma system och frågor som hög tillförlitlighet, funktionell säkerhet och cybersäkerhet blir allt viktigare. BlackBerry QNX är perfekt positionerat för att hjälpa kunder att övervinna dessa utmaningar, och vi ser fram emot att samarbeta med BlackBerry QNX och våra kunder för att bygga bra produkter. ”

Kaivan Karimi, Senior Vice President, försäljning och marknadsföring hos BlackBerry Technology Solutions (BTS), kommenterar:

”Eftersom olika branscher, från höghastighetståg till storskalig tillverkning, blir alltmer uppkopplade, ökar drastiskt betydelsen av att bygga dessa system på en mjukvaruplattform som är funktionellt säkerhetscertifierad och möter cybersäkerhetskrav. Vi ser fram emot att bygga ett starkt partnerskap med med Tritech för att hjälpa företag inom transport, medicinteknik och industriell automation att utveckla säkrare och mer tillförlitliga system. ”

OM BLACKBERRY QNX
BlackBerry QNX är världsledande inom säkerhetscertifierade, säkra och pålitliga operativsystem i realtid för missionskritiska applikationer och produkter där funktionell säkerhet och cybersäkerhet är viktiga krav. BlackBerry QNX, baserat i Ottawa, Ontario, har tillhandahållit grundprogrammet för många av världens mest missions kritiska och säkerhetskritiska system under de senaste 37 åren. Dess mjukvara finns i hundratals miljoner applikationer inom industrin, inklusive bilindustrin, medicinsk industri, industri, konsument-, försvars- och rymdindustrin samt nätverk.

OM TRITECH
Tritech jobbar med smart teknik i framkant. Vi är experter på tjänster och produkter för uppkopplade industriella system, Internet of Things. Vi arbetar inom flertalet branscher, ofta krävs att produkterna och systemen möter höga krav på tillgänglighet, tillförlitlighet och säkerhet. För oss står kunden alltid i fokus och allt vi gör skall alltid generera hållbar affärsnytta. Tritech har sedan starten 1991 utvecklat fler än 500 produkter och lösningar. Med vårt team av 130 ingenjörer, affärsutvecklare och teknikledare i Stockholm och Göteborg förvandlar vi teknik till affärsnytta – We turn technology into business. Se www.tritech.se

För med information kontakta:
Tritech Solutions AB
Patrik Björklund
Director of sales
+46 733 35 20 29
patrik.bjorklund@tritech.se

Klicka här för pressmeddelandet i PDF-format.

Relaterade nyheter

Vi ställer ut på Evertiq Expo Malmö

Den 23:e Maj är det dags igen för elektronikindustrimässan Evertiq Expo på Malmö Arena. Vi visar upp och berättar om våra produkterbjudanden, som omfattar både standardprodukter frå...

Läs mer

Träffa oss på Industry Expo i Västerås

Snart är det dags för oss att ställa ut på Industry Expo i Västerås. Ett event som Automation Region, Järnvägsklustret och Electrificaiton Hub arrangerar. Datum: Torsdag den 28...

Läs mer