Hoppa till innehållet

COTS-moduler och inbyggd intelligens

Vår egna Patrik Björklund, till vardags director of sales på Tritech Solutions, syns som en av fyra talare på TEC-mässan i Göteborg den 29 januari. Patrik kommer att tala om något som är tätt sammanknutet med Tritech Solutions verksamhet: COTS-evolutionen – Att använda standardplattformar i utveckling och produktion av svensk elektronik.

Synopsis:
Inbyggnadsmoduler inom områden som till exempel processorplattformar, trådlös kommunikation, datalagring och displaylösningar, har blivit allt vanligare inslag utvecklingen och tillverkningen av industriella produkter som idag ofta har mer inbyggd intelligens än tidigare. Mindre formfaktorer och lägre enhetskostnader, har gjort det allt mer intressant att använda byggblock från hyllan.

Tillgången till färdiga subsystem reducerar utvecklings- och underhållskostnader, men påverkar också produktionen, där allt mer av den mest komplexa elektroniken i form av COTS-moduler tillverkas i Asien, medan applikationsspecifik elektronik, kapsling och slutmontage görs nära kunden.

Vi tittar på några vanligt förekommande standards och byggsätt, och exempel på typiska projekt och slutprodukter.

– Jörgen Carlsson

Jörgen Carlsson

Relaterade nyheter

Vi ställer ut på Evertiq Expo Malmö

Den 23:e Maj är det dags igen för elektronikindustrimässan Evertiq Expo på Malmö Arena. Vi visar upp och berättar om våra produkterbjudanden, som omfattar både standardprodukter frå...

Läs mer

Träffa oss på Industry Expo i Västerås

Snart är det dags för oss att ställa ut på Industry Expo i Västerås. Ett event som Automation Region, Järnvägsklustret och Electrificaiton Hub arrangerar. Datum: Torsdag den 28...

Läs mer